Perspective
       
     
concept_model_d.jpg
       
     
Pier 26 Pop up Design
       
     
Perspective
       
     
Sketch
       
     
Masterplan - Ground Floor Plan
       
     
User Experience
       
     
concept_model_e1.JPG
       
     
plaza_with Background.jpg
       
     
concept_model_e2.jpg
       
     
Exhibit Render_2.jpg
       
     
Section
       
     
Ground Plan - Detail
       
     
Perspective
       
     
Perspective

Phase one Climate Change Museum Proposal

concept_model_d.jpg
       
     
Pier 26 Pop up Design
       
     
Pier 26 Pop up Design

Public Film Space

Perspective
       
     
Perspective

Knowledge Points where visitor can become informed of the effects of climate change on the earth. 

Sketch
       
     
Sketch

Concept sketch for the plaza

Masterplan - Ground Floor Plan
       
     
Masterplan - Ground Floor Plan

Climate Change Plaza proposal:


Designing the Climate Change Museum.
This proposal presents a two building structure that creates a central courtyard designed to draw in the public.

The Climate Change Plaza courtyard serves the public as a place to relax, communicate and to learn about the global problem of climate change. The structure faces Canal Street in the vibrate neighborhood of Soho. Soho has been a popular place for artists, fashion professionals and tourists since the 1980’s. As urban development increases, the goal of this design is to back away from the highrise typology. 

User Experience
       
     
User Experience

Plaza for visitors to interact with people from the community interested in climate change

concept_model_e1.JPG
       
     
plaza_with Background.jpg
       
     
concept_model_e2.jpg
       
     
Exhibit Render_2.jpg
       
     
Section
       
     
Section
Ground Plan - Detail
       
     
Ground Plan - Detail

1. Entrance Point
2. Courtyard
3. Exhibition Spaces


The courtyard (2) serves as the center for this Urban Living Room.  Providing lawn in the summer and a space for Ice Skating during winter months.  The Exhibition spaces face Sixth Avenue opening an opportunity to draw in locals and tourist into the climate change complex.